Η Εφορεια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων έχει έδρα τον Πειραιά και χωρική αρμοδιότητα τους Δήμους Πειραιώς, Κερατσινίου και Δραπετσώνος, Κορυδαλλού, Νίκαιας και Αγ. Ιωάννη Ρέντη Περάματος, Μοσχάτου και Ταύρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού και Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, Σαλαμίνος, Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Κυθήρων, Τροιζηνίας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων σε επίπεδο Διεύθυνσης και υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η εν λόγω υπηρεσιακή μονάδα ασκεί τον αρχαιολογικό έλεγχο στις περιοχές αρμοδιότητάς της βάσει της κείμενης αρχαιολογικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα των διατάξεων του Ν.3028/2002, καθώς και βάσει διοικητικών πράξεων με άλλες υπηρεσίες. Έχει επίσης την ευθύνη λειτουργίας των Αρχαιολογικών Μουσείων που υφίστανται στις περιοχές αρμοδιότητάς της και την προστασία και λειτουργία των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων.
Ασχολείται επίσης με την διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών που αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα ή άλλες εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιφέρειά της.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Αλκιβιάδου 233, Πειραιάς
Τηλέφωνο: +30 210 45 90 700
Φαξ: +30 210 41 80 921

Email: efapn@culture.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s