ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο στα Κύθηρα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων. Το Συνέδριο φιλοδοξεί να προβάλει και να αναδείξει την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Κυθήρων διαχρονικά. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν τεκμήρια του υλικού πολιτισμού και εκφάνσεις της καλλιτεχνικής παραγωγής και της ιστορίας των Κυθήρων και των Αντικυθήρων από τους προϊστορικούς έως τους νεότερους χρόνους και την εποχή της αγγλοκρατίας.

Οι ομιλίες, από επιστήμονες που εξειδικεύονται στην ιστορία, αρχαιολογία και τον πολιτισμό εν γένει των Κυθήρων, θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων. Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοικτές για το κοινό.

Παράλληλα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 9:00μ.μ. θα προβληθεί στο Γυμνάσιο- Λύκειο Χώρας Κυθήρων η ταινία «Παραθεριστές της Ιστορίας». Πρόκειται για παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων σε σκηνοθεσία του Γιώργου Διδυμιώτη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s