ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
[Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς]

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20:30

Bosphorus wind quintet 

Το Φεστιβάλ Πειραιά & Νήσων Αργοσαρωνικού παρουσιάζει το Bosphorus wind quintet σε έργα Rossini, Ibert, Taffanel, Debussy, Rota, Agay και Bizet, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, σε μια συναυλία στην αίθουσα Ρωμαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Bosphorus αποτελείται από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκικής κλασικής σκηνής. Κορυφαίοι σε ορχήστρες όπως, Istanbul State Symphony, Ankara State Opera and Ballet Orchestra, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra. Με την Borusan Philharmonic έχουν ηχογραφήσει και περιοδεύσει διεθνώς, με εμφανίσεις σε διάσημες αίθουσες και φεστιβάλ, όπως η αίθουσα της Φιλαρμονικής της Βιέννης και το φεστιβάλ BBC Proms. Ως κουιντέτο έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχουν βιντεοσκοπήσει σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο για πνευστά του Fazýl Say (“Quintet for Winds”). Τα μέλη του κουιντέτου μοιράζονται μια μακροχρόνια φιλία και ένα πάθος για τη μουσική, και, όποτε τους το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους με τις Ορχήστρες, καθώς και η διεθνής σολιστική τους καριέρα, επιδιώκουν να μελετούν μαζί και να αναζητούν την ομορφιά του ρεπερτορίου για ξύλινα πνευστά.

Είσοδος ελεύθερη

Το φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ εγκαινιάστηκε το 2012, υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.

www.piraeussinfonia.gr

 

Διοργάνωση: Ορχήστρα ΙΝΤΡΑΡΤΙ
Επικοινωνιακή προβολή: Specs ‘n’ arts

 

INTRARTI-27-02-16-PEIRAIAS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s