ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποίησε στο πλαίσιο των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρόμων» την Κυριακή στις 7 Ιουνίου 2015, δράση με τίτλο  «Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη και στις Αστικές Πύλες του Πειραιά».

Η περιήγηση  ξεκίνησε από τον Ταύρο, όπου έγινε ξενάγηση σε ορατά τμήματα του νοτίου σκέλους των Μακρών Τειχών επί της οδού Θεσσαλονίκης και συνεχίσθηκε στο Μοσχάτο όπου σώζεται πύργος του νοτίου σκέλους. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τον χώρο ανάδειξης αρχαίων δημοσίων κτηρίων που είχαν ανασκαφεί σε ακίνητο της  KARENTA-COSMOCAR Α.Ε. επί της οδού Πειραιώς 7 στο Μοσχάτο.

Η παραπάνω εταιρεία ευγενώς προσέφερε στους συμμετέχοντες αναψυκτικά και κεράσματα και κάλυψε τη δαπάνη της εκτύπωσης  του ενημερωτικού φυλλαδίου και της μεταφοράς με πούλμαν των συμμετεχόντων στην επόμενη στάση της περιήγησης, στον αρχαιολογικό χώρο των  Αστικών Πυλών του Πειραιά.

Ο περίπατος  απευθυνόταν  στο ευρύ κοινό και συμμετείχαν 50-60 άτομα.  Διήρκεσε περίπου τρεισήμισι  ώρες (10.00- 13.30)

Στην δράση απηύθυνε χαιρετισμό η Διευθύντρια της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, ενώ οι επιμέρους ξεναγήσεις έγιναν από τους αρχαιολόγους της ΕΦΑΔΥΑΤ Ειρήνη Σκιαδαρέση, Άννα-Μαρία Αναγνωστοπούλου, Γιάννη Συρόπουλο και Ανθή Ντόβα. Το ενημερωτικό φυλλάδιο και η αφίσα της εκδήλωσης φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο της ΕΦΑΔΥΑΤ Δημήτρη Καννά σε συνεργασία με τους παραπάνω αρχαιολόγους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s