ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

“Τι σχέση έχει το βιολί με το σαλιγκάρι; Μπορούν τα άλογα να παίξουν μουσική; Είναι οι ποδηλάτες καλύτεροι πιανίστες;”
Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές; Υπάρχει κανείς που μπορεί να τις απαντήσει; Ε, ναι λοιπόν υπάρχει! Είναι οι μαθητές της Γ’ και Στ’  τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού και οι δάσκαλοί τους, Χρήστος Γκοντέβας και Μαριάνα Ευταξία, που επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στις 20/2/15.

Από το πρωί φαινόταν ότι αυτή η ημέρα δεν θα ήταν σαν όλες τις άλλες. Κάποια στιγμή οι επισκέπτες του μουσείου που περιηγούνταν στην Συλλογή των Ρωμαϊκών Γλυπτών  αντίκρισαν έκπληκτοι  τους φύλακες να μεταφέρουν μέσα στην αίθουσα  καρέκλες και μουσικά όργανα.

Θα γίνει συναυλία; μας ρωτούσαν. Συναυλία, ή μάλλον ένα πολύ ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα , ένα μουσικό ταξίδι. Διοργανωτές του  το  Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Δυτικής Αττικής.

Το μουσικό ταξίδι άρχισε  από τον πάνω όροφο του μουσείου όπου συναντήσαμε τον περίφημο «Ποιητή της Δάφνης».  Είδαμε τα μουσικά του όργανα, τη λύρα, τον αυλό και την άρπα του, την κασετίνα με το μελανοδοχείο του και τον πάπυρο με τις συνθέσεις του.

Μετά κατεβήκαμε στην Αίθουσα των Ρωμαϊκών Γλυπτών, όπου μας περίμενε η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου (βιολί) και η Λήδα Μασούρα (πιάνο). Οι μαθητές και οι μαθήτριες  βολεύτηκαν πάνω στα μαξιλαράκια τους και ξεκίνησε η εκπαιδευτική συναυλία μουσικής δωματίου…

(Ευχαριστούμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού για τη συνεργασία και την άδεια να παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο της Εφορείας Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων  οπτικοακουστικό υλικό από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.)

ΕΥΗ ΠΙΝΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s