ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ ΕΠΚΑ (υπεύθυνη: Εύη Πίνη) και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά (υπέυθυνη: Βασιλική Αρβανιταντώνη) και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/5/14 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούν σε σχολεία του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.
Θέμα του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδευτική αξιοποίηση ενός μουσείου, με παράδειγμα το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου.
Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις συλλογές γλυπτικής και κεραμεικής και στη συνέχεια συγκρότησαν τέσσερις ομάδες εργασίας με στόχο να σχεδιάσουν επί χάρτου μια εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές τους. Αφού επέλεξαν θεματικές ενότητες, με γνώμονα την ηλικία των μαθητών και τη σύνδεση με τη σχολική ύλη, εντόπισαν τα εκθέματα που συνδέονται με αυτές και πρότειναν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα στη σχολική τάξη και στο μουσείο.
Φεύγοντας συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποδελτιωθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ ΕΠΚΑ και θα αξιολογηθεί, κυρίως ως προς τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διοργανωθεί το επόμενο σεμινάριο.
Εύη Πίνη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s