ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Nα σας συστήσω τον Λέοντα. Ή μήπως τον γνωρίζετε ήδη; Είναι το περίφημο Λιοντάρι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά που για τις ανάγκες των μικρών επισκεπτών μεταμορφώθηκε σε παραμυθένιο ήρωα και μπήκε μέσα σε ένα σάκο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Ο Λέων αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση ταυτότητας! Πιστεύει ότι κάποτε ήταν αληθινό λιοντάρι αλλά τον μαρμάρωσε ένας κακός μάγος. Αναζητά λοιπόν τον μάγο για να λύσει τα μάγια και ζητάει τη βοήθεια από τους μικρούς επισκέπτες. Εκείνοι, με την καθοδήγηση των ενηλίκων συνοδών τους, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις στους γρίφους που έχει βάλει ο μάγος για να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Θα τα καταφέρουν; Θα μάθει ο Λέων ποιος τον μαρμάρωσε; Και όταν το μάθει τι θα κάνει;
Ο εκπαιδευτικός σάκος σχεδιάστηκε για παιδιά 6 – 11 ετών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από γονείς, για μια οικογενειακή επίσκεψη στο μουσείο, όσο και από δασκάλους που επισκέπτονται το μουσείο με τους μαθητές τους.
Μπορείτε να παραλάβετε τον εκπαιδευτικό σάκο την ημέρα που επισκέπτεστε το μουσείο. Τον δανείζεστε από τους φύλακες και τον επιστρέφετε μετά τη χρήση του.
Όλα τα έντυπα του εκπαιδευτικού σάκου θα τα βρείτε και στην σελίδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ στο διαδικτυακό ημερολόγιο ( blog) της ΚΣΤ ΕΠΚΑ.
Εύη Πίνη

Leave a comment