ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ

Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Κάναμε τη δουλειά μας όπως την κάνουμε κάθε μέρα. Με αγάπη για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά  και  έρχονται για  να αφουγκραστούν  ιστορίες «αρχαίων πραγμάτων»…  Αλλά οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού  Σχολείου Περάματος με αυτή την ευχαριστήρια επιστολή τους μας έκαναν να νιώσουμε ότι εκείνη την ημέρα κάναμε κάτι ξεχωριστό. Δώσαμε  χαρά στους μαθητές τους. Η επιστολή τους μάς συγκίνησε και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θέμα: «Ευχαριστήρια επιστολή από το Ειδικό Δ. Σ. Περάματος»

Το διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας και ιδιαιτέρως οι μαθητές μας, αισθάνονται  την ανάγκη να σας ευχαριστήσουν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψίθυροι θεών», που παρακολουθήσαμε στο χώρο του Μουσείου σας στις 22 Ιανουαρίου 2014 και πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό κα Εύη Πίνη. Θα μας μείνει αξέχαστο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Συγχαρητήρια για το πολιτιστικό έργο που επιτελείτε. Ευχόμαστε πάντα να είστε δημιουργικοί, γεμάτοι έμπνευση και αγάπη για το παιδί. Ευχαριστούμε για την ευαισθησία, την ανοχή και την ευγένεια που επιδείξατε στους μαθητές μας όλοι, (φύλακες και αρχαιολόγοι). Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η ανάρτηση που είδαμε στην ιστοσελίδα σας. Τη δείξαμε στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου και τη διαβάσαμε στα παιδιά. Κάποιοι φώναξαν: «εγώ ρωτούσα συνεχώς», «εγώ είπα για τις πέτρες», «Ήμασταν καλά παιδιά γι’ αυτό μας έβγαλαν φωτογραφία και μας έβαλαν στο κομπιούτερ»…

Ήταν ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για μας τους εκπαιδευτικούς, γιατί συχνά υποτιμούμε τις δυνατότητες των παιδιών στα ειδικά σχολεία, ενώ εκείνα έχουν τα μάτια της ψυχής ορθάνοιχτα απέναντι σε καθετί πρωτόγνωρο.

      Με ειλικρινή εκτίμηση

         Η Προϊσταμένη

ΠΑΥΛΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s