ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ;

"Τι γίνεται στις Κολόνες;"

20 – 21Οκτωβρίου

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία γιορτάζει! Στις 20 και 21 Οκτωβρίου, μουσεία μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και το προσκαλούν να γνωρίσει το έργο της  παλαιότερης  δημόσιας  υπηρεσίας του Ελληνικού κράτους.

Η ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στον εορτασμό, επέλεξε να παρουσιάσει ένα έργο που υλοποιείται την περίοδο αυτή στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για το έργο «Αναστήλωση και Ανάδειξη του Ταφικού Μνημείου στις Κολόνες Σαλαμίνας»  που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

 

«Τι γίνεται στις Κολόνες;»

Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που ετοίμασε το  Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ ΕΠΚΑ  για τους μαθητές της Στ τάξης του Αιαντείου Δημοτικού Σχολείου. 

Οι μαθητές αφού παρακολουθήσουν την ταινία κινουμένων σχεδίων  «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας», θα επισκεφθούν τις Κολόνες. Θα γνωρίσουν τον αρχαιολογικό χώρο  και θα δουν από κοντά πώς δουλεύουν οι αρχαιολόγοι, οι συντηρητές, οι αρχιτέκτονες και οι εργάτες για να αναστηλώσουν  το μνημείο.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν  συνεντεύξεις από τους εργαζόμενους, να τους φωτογραφίσουν την ώρα που δουλεύουν και στη συνέχεια να συνθέσουν ένα δικό τους «δελτίο τύπου» για να αναδείξουν με τη σειρά τους αυτό το σημαντικό έργο που υλοποιεί στην περιοχή τους η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 

Ο Δήμος Σαλαμίνας, συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση  της  εκδήλωσης διαθέτει το μέσο για τη μεταφορά των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s